Kauneushoitola BellaHelena

Helena Tauriainen Sothys Kosmetologi SKY Kauneushoitola BellaHelena Oulu

Kosmetologille yritys

Helena Tauriaisen tuli asiakkaakseni elokuussa 2012. Aloitettiin ihan nollasta. Kaikki piti tehdä. Yritys, nimi, brändi, tuotteistus, hinnoittelu, nettisivut, käyntikortit, sosiaalinen media, asiakashinta, metrics seuranta je jne.

Kauneushoitola BellaHelena (BellaHelena.fi) avattiin lokakuussa 2012 vauhdikkaasti Michael Monroen ja Saara Aallon vieraillessa BellaHelenan avajaisissa. Kauppa lähti heti käymään ja BellaHelena oli 16kk putkeen Google ranking 1:nen. Vaalean punainen aluväritys on matkan varrella vaihtunut rauhallisempaan. Yrityksen logoa ja brändiä on päivitetty 4 kertaa viimeisen 11 vuoden aikana. Kauppa on käynyt ja toiminta vakiintunut. Alun tmi on vaihtunut matkan varrella osakeyhtiöksi. BellaHelenassa on tehty  15.3.2024 mennessä yhteensä 28.537 kauneushoitoa.

Strategy

Branding

Webdesign

SEO

Haasteet & Ratkaisut

2012 elettiin vielä vuoden 2008 Lehman Brother akkipudotuksen mainingeissa. Kauneushoitolat olivat alkaneet sulkea liikkeitä keskustassa siirtyen kerroksiin ja lähiöihin. Ostavat asiakkaat olivat niin kutsutusti kortilla ja kuluihin piti kiinnittää huomiota. Helena oli kuitenkin pakko saumassa, kun hänen työnantaja ilmoitti toiminnan loppuvan ja, että 2 viikon päästä pitää hakea lopputili konkurssipesän hoitajalta. Aikaa siis ei ollut paljoa. Naisyrittäjä lainan turvin yritys saatiin tolpile kahdessa viikossa. Kaikkeen suhtauduttiin tekemisen innostuneen kautta. Tehdään, kokeillaan, seurataan, muutetaan. BellaHelena saatiin parhaiden asiakkaiden tietoisuuteen soittamalla. Kun ensimmäiset 500 asiakasta oli palveltu ja rekisterissä. Heille suoritettiin kysely. 35% asiakkaista toi 65% liikevaihdosta. Loput 65% kävivat vain 1 kerran vuodessa, kun vakioasiakas kävi 8 kertaa. Hero asiakkaat saatiin selville tutkimalla dataa ja tekemällä kyselyjä. Yritys ei ole käyttänyt kuin yhden 100€ printtimainoksen koko historiansa aikana. Kaikki on ollut digiä.

 

%

Myynnin kasvu vuodessa

%

Tyytyväiset vakioasiakkaita

Tulokset

BellaHelenan brändi, näkyvyys ja markkinointitoimet ovat resonoineet hyvin ostavia asiakkaita. Liikevaihto kasvoi 4 ensimmäisenä vuonna +25% per vuosi ja viidentenä jopa 50% per vuosi, jolloin resurssit käytännössä loppuivat. Kauneusala on nk. resurssi business, joka on sidoksissa hoitoja tekeviin käsiin. Hyviä käsiä ei tahdo löytyä määräänsä enempää. Toiminta on ollut yhtä toiminta vuotta lukuunottamatta kannattavaa. Yritys on suoritunut kiitettävästi kaikista yhteiskunta velvotteista ja tehnyt voittoa; maksanut palkkoja ja jakanut osinkoa. Kiitokset tästä lankeaa suurimmalta osin hoitolan vakioasiakkaille.

Asiakas palaute 5*

Kiitos hoidosta! Oli miellyttävä ja rentouttava kokemus! Ammattilaisen käsissä oli turvallinen olo 😊 ja ihokin kiittää 🤗

Sari Asmundi

Asiakas, Oulu

Haluaisitko keskustella oman yrityksesi tavoitteista?

Varaa ilmainen 30min online tapaaminen

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.